Összes bejegyzés

5+1 tipp álmaid otthonához

Neked mit jelent az igazán otthonos otthon? Meg tud fogalmazni? Ha jobban belegondolsz, bizony nem is olyan könnyű…de ne aggódj, ezzel szinte mindenki így van. Ha követed az következő lépéseket, garantáltan büszke leszel a végeredményre.

 

1. Lépés álmaid otthonához: gyűjts inspirációt!

Inspirációt bárhol gyűjthetsz, járj nyitott szemmel, és fotózd le azt a helyszínt, ami inspiráló hatással van rád. Ha utazol, ha kávézol, ha vendégségben vagy, és megragad valami, nézd meg alaposabban is a helyet, és fotózd le.

Élj az online világ adta lehetőségekkel, amik nem ismernek határt, sőt, lehetővé teszik, hogy a világ másik feléről szerezz ötleteket. Az internetes képnézegetés nagyon hasznos, hagyd hogy megnyissa a világot a fantáziád számára.

Az összegyűjtött inspirációs képeket mentsd le egy mappába, és értékeld ki, szelektálj. Nézd meg milyen színek, anyagok textúrák jellemzőek azokra a terekre, amik bejönnek neked.

2. Lépés: Fogalmazd meg személyes stílusodat!

Készíts egy felsorolást azokról a sarokpontokról - például az ülőgarnitúra színéről, formájáról, a burkolatok anyagáról és színéről -  amik a fő pillérei személyes stílusodnak. A legjobb,  ha egy listát írsz róluk, mert ezek lesznek az alapok, amihez ragaszkodnod kell majd a lakberendezés során.

Egyet mindig tarts szem előtt: nem kell beletartozz semmilyen konkrét stílusvilágba! Magatoknak készíted el álmaitok otthonát, más nem számít, csak a ti érzéseitek!

3. Lépés:  Határozd meg a feladatot!

Hasonlítsd össze a kiindulási állapotot és a megálmodott végeredményt, majd válaszold meg ezeket a kérdéseket:
 

  • mennyibe fog kerülni

  • mennyi időt vesz igénybe

  • hogyan lehet a legjobban összehangolni a munkálatokat az életetekkel.
     

Készíts ütemtervet, ami tartalmazza a tervezés idejét, az összepakolást, az anyagbeszerzést, a munkálatokat és a visszapakolást.

 

4. Lépés: Készíts alaprajzot!

Nagyon fontos, hogy mérd fel és tervezd meg bútoraid pontos helyét. A bútorozási terv elkészítésénél figyelj a kötelező elemeken kívül arra is, hogy a közlekedő útvonalak megmaradjanak, és egy praktikus tér alakuljon ki. Nem csak a hangulat, a használhatóság is nagyon fontos.

5. Lépés:  A véglegesítés és a vásárlás

Ha a fenti 4 lépéssel készen vagy, hagyj magadnak pár napot, majd nézzétek át ismét a terveket, és ha mindent átgondoltatok, akkor startolhat a felújítás, vagy berendezkedés. Most fognak találkozni az álmaid a valósággal!

Haladj mindig a terv mentén, ne engedd, hogy  érzelmeid a vásárláskor félrevezessenek. Sokan a vásárlás, nézegetés során elkövetik azt a hibát, hogy beleszeretnek például egy teljesen más hangulatú kanapéba, mint ami az előzetes elképzeléseiknek megfelel. Hirtelen fellángolásból megveszik, és utólag jönnek rá, hogy bár önmagában nagyon mutatós darab, de az enteriőrbe helyezve már teljesen más hangulatot áraszt magából, mint szerették volna.

5+1 : Dekorálj!

A leglátványosabb - és valljuk be, a legkellemesebb -  mozzanat a dekorálás, mert ettől lesz a szép lakásból igazi otthon. Készíts galériafalat, tegyél fel hangulatvilágítást, dekorfüggönyt, díszpárnákat. Van aki a könyvek hangulatát szereti, van aki egy szépen dekorált étkezőasztaltól érzi jól magát.  Keresd meg, mi az ami Neked a legnagyobb örömet okoz,ha megpillantod, amikor belépsz lakásodba. Ez a lépés rengeteget számít, tervezd bele a munkálatokba időben is.

 

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek