Összes bejegyzés

Elkezdődött a bontás | Milyen meglepetésekre számíthatsz?

Bontani mindenki tud! Gyakran esnek ebbe a csapdába a lakásfelújítók.
Tudtad, hogy a bontásnak is vannak fontos szabályai és veszélyei? Ebből a cikkből kiderül, hogy mire kell figyelned, ha szeretnéd szabályosan és biztonságosan végezni a bontási munkálatokat.

Elkezdtük a bontást: megszabadultunk a tapétától, felszedtük a pvc padlót, levertük a régi csempét, kibontottuk a beépített szekrényeket. Egészen eddig a pontig talán magunknak is el tudjuk végezni a bontást, de szeretnénk figyelmeztetni Titeket, hogy itt kezdődik a veszélyes rész.

Ha falakat kell bontanunk, vagy a régi elektromos hálózatot kell megszüntetnünk, gyakran olyan problémákkal találjuk szembe magunkat, amiknél  gyors és szakszerű segítségre van szükség. Nem árt olyan szakemberekre bízni a munkát, akik felkészültek a különböző veszélyforrások kezelésére, mint például egy hirtelen bekövetkező csőtörésre, vagy egy falból kiálló, veszélyesnek tűnő elektromos vezetékre.

Mit csináljunk az építési sittel? A bontás során felhalmozódó szemetet a legújabb jogszabályoknak megfelelően külön kell válogatni. Megfelelő igazolással rendelkező sittelszállítókkal kell szerződést kötni, hogy az építési hulladékunk egy kijelölt gyűjtőhelyre kerüljön.
Azt is előzetesen fel kell mérnünk, hogy a felújítás helyszínén lehet-e konténert lerakni, vagy be tud-e hajtani egy teherkocsi, ami elszállítja. Ezekről mindenképpen érdemes tájékozódni a bontás megkezdése előtt, a pontos információkat a helyi önkormányzat építési osztálya tudja megadni számotokra.

A bontás tehát nem olyan egyszerű, amilyennek elsőre látszik! Érdemes körültekintően eljárni, és szakmai segítséget igénybe venni, hogy ne okozzatok több kárt, mint hasznot. További hasznos tippekért nézd meg videónkat is!

A Felújítalak projekttel hamarosan az alapszerelésekhez érkezünk. Ha van kérdésetek, tegyétek fel itt: kerdes@felujitalak.hu. Örömmel megválaszoljuk élő adásainkban, és a www.felujitalak.hu blogon!