Összes bejegyzés

Hurrá, burkolunk!

Elkezdődött a burkolás a Felújítalak projekt lakásában, már nagyon vártuk ezt a pillanatot!

A padló kiválasztása nem egyszerű dolog, sok kérdést kell feltenni magunknak a megalapozott döntés érdekében. A legutóbbi bejegyzésünkben és 16. videónkban hasznos tanácsokat találtok a témában.

A MELEGBURKOLATOK
A melegburkolatok fajtáiról még részletesen nem ejtettünk szólt, mindenképpen érdemes tudnotok, hogy két fő csoportjuk van: a természetes és a mesterséges alapanyagú parketták.
A természetes padlóburkolatok közé sorolhatjuk a svédpadlót, a hagyományos parkettát, az ipari padlót, a szalagparkettát, és a természetes anyagú szőnyegpadlókat is, mint például a kókusz, tengerifű, vagy gyapjú szőnyegek.

A mesterséges anyagú melegburkolatok pedig a laminált padló, illetve a pvc burkolat.A laminált padlóban lehetnek természetes alapanyagok is, de a járófelület mindig mesterséges: egy kisebb, vagy akár nagyobb kopásállóságú fólia.

A laminált és a pvc burkolat előnye, hogy már elemes verzióban, magas minőségben és szép mintavilágban is kaphatóak.

A BURKOLÁS
A Felújítalak projekt lakás konyhájába egy világos, fehérített, enyhén fahatású pvc burkolatot választottunk.
A burkolás az aljzatkiegyenlítéssel kezdődik. Miután teljesen megszáradt az új, vízszintes aljzatunk, pormentesítés következett, majd ezután kezdtük meg a burkolást. Ezt a burkolatot teljes felületen ragasztják. A laminált parkettához hasonlóan ezeket a szálakat is kötésben rakják.

A szobákba egy fehérített tölgyhatású laminált padló kerül. A párazáró fóliaréteg leterítése után, 3 mm vastag fólia is kerül a burkolat alá, ez adja meg a kiegyenlítést, és a megfelelően rugalmas alátámasztást.  A klikkes rendszerű laminált kétségtelenül a leggyorsabban lerakható melegburkolat. Az elemeket kis elhagyással elkezdik rakni az egyik sarokból, kötésben, és  nagyon gyorsan elérnek a szoba másik végébe.

BELTÉRI AJTÓK, LÁBAZATI LÉC
A burkolás befejezése után,  helyükre kerülnek a beltéri ajtók is. Világos hatásra törekedtünk, ezért teljesen fehér ajtókat terveztünk be valamennyi helyiségbe.

Miután az ajtók már elnyerték végleges helyüket, felkerül a lábazati léc a parkettára. Az átlagosnál magasabb lábazati lécet választottunk, a különlegesebb hatás érdekében, nézzétek meg a videóban, mennyire jól fog mutatni!

Kezdenek összeállni a felújítás apró mozaikjai, tartsatok velünk  jövő héten is, akkor egy mini összefoglalóval jelentkezünk!

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek