Összes bejegyzés

Hurrá falazunk!

A Felújítalak projekt során elkészültünk a vízvezetékek cseréjével és kicseréltük a teljes elektromos hálózatot is. Most következő cikkünkben megosztjuk Veletek, hogy milyen kihívásokkal találkoztunk a munkálatok során.

A vízvezetékek elrejtése
A panel lakások falai 5 cm vastag, feszített betonból készülnek, ezért ezekbe nem lehet csöveket vésni. A falak sok esetben nem függőlegesek a pontatlan illesztések miatt. A szerelés során úgy kellett eljárnunk, hogy minden rejtve maradjon.
A mosógépet a fürdőszobából az előszobába helyeztük át, ezért vízellátása és csatornája új útvonalra került. Mivel ezeket a csöveket is szerettük volna elrejteni, ezért vékony előtét falat építettünk. A fal megépítéséhez a legvékonyabb falazóelemet választottuk, hogy minél kevesebbet vegyünk el a térből. Ezzel a lépéssel két legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen nem csak a csövek lettek láthatatlanok, de még egyenes is falszakaszt is kaptunk, amin a csempék is szépen fognak mutatni. A fürdőben sor került a falak vakolására is, hogy minden fal függőlegesen álljon. És ennek még az alaprajz sem volt akadálya, a panelbe beépíthető 150 cm hosszú kád így is pont befér majd.

A villanyvezetékek elrejtése, áthelyezése
A villanyvezetékek cseréje is rendben megtörtént, a szerelődobozokat elrejtettük. Sőt, a vékony falak ellenére sikerült áthelyeznünk a világítást is néhány helyen a terveinknek megfelelően.

Tökéletesen sík falak
A lakás több ponton is simítóvakolást kapott, ezzel korrigáltuk a panelelemek csatlakozását.
Fontos tipp: ha nem szeretnétek, hogy a meglévő rossz illesztésekből adódóan később repedések származzanak, akkor használjatok speciális hálót a glettelés előtt.

Tűzálló gipszkarton
Akár álmennyezetet szeretnétek kialakítani gipszkartonból, akár egy falat, süllyesztett polcot, vagy kandallót, az első feladat a vázszerkezet megépítése, ezután kerül csak fel a gipszkarton lemez. A nappaliban kimértük a bioethanol kandalló helyét, és gipszkartonból megkezdtük a kialakítását is. Bár önmagában sem tűzveszélyes a betervezett kandallónk, az elővigyázatosság mindig fontos nyílt láng használatakor, ezért tűzálló gipszkartont használunk.

Nézzétek meg a videót!

Jövő heti videónkban a színhasználat rejtelmeibe avatunk be Titeket, iratkozzatok fel az OTP Bank Youtube csatornájára és Facebook oldalára, hogy ne maradjatok le róla!

Várjuk lakberendezési kérdéseiteket a kerdes@felujitalak.hu email címre, vagy kommentben az élő adások alkalmával!

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek