Összes bejegyzés

Kezdődhet a festés!

Sziasztok! A felújítás egyik nagyon látványos pontjához érkeztünk el, mondhatjuk úgy is, hogy mérföldkőhöz értünk: eljött a festés ideje.
A falakat megfelelően előkészítettük, a felületük szép sima lett a háromszoros glettelésnek köszönhetően, és csak arra várnak, hogy megkapják végleges ruhájukat.

Váratlan fordulat
A nappalit egy olyan különleges dekorációval dobjuk fel, ami szerintünk teljesen váratlan fordulat egy panel nappalijának enteriőrjében. Ez a csavar pedig egy hófehér téglafal burkolat, amelynek felrakását már megkezdtük. A felrakást követően két réteg fehér festést kap majd a felület, ezzel még inkább világos hatást kölcsönzünk a nappalinak, sőt a fehértől nem csak világosabbnak, de tisztábbnak és rendezettebbnek is érezzük majd a teret.

A színek pszichológiája
Szeretnéd tudni, hogyan találod meg a tökéletesen Hozzád passzoló színt? Mindenkinek van kedvenc színe, és köztudott, hogy a színeknek van egy mindenkire általánosságban vonatkozó hatása. Kombináld össze a kettőt, és megtalálod a megfelelőt.

A zöld a természet, az egészség színe, ez a szín elősegíti az újrakezdést és a növekedést. Nyugtató hatással van az emberekre, nem véletlen, hogy annyian szeretik otthonukban!

A sárga szín fokozza a szellemi aktivitást, segít a hosszú ideig tartó koncentrálásban.

A lila világos árnyalata finom, lágy szín, fokozza az empátiát, nyugalmat és üde, friss érzést áraszt.
A kékről általánosságban elmondható, hogy hűsítő szín, a világoskék pedig különösen alkalmas arra, hogy enyhítse a stresszt és harmóniát sugározzon maga körül.

A tűzpiros a bátorság és vakmerőség színe, melegítő hatással van ránk.

A pink egy fehérrel kevert árnyalata, jó választás lehet, ha vidámságot és fiatalságot szeretnénk a szobánkban.

Milyen falszínek lesznek a lakásban?
A nappaliba fehér felszínt választottunk, ahogy erről feljebb már szó esett. A fehér falak közül a téglafal textúrájával kiemelkedik és központi szerepet kap a nappaliban.

A szülői hálóba egy igazán különleges, akvarell hatású tapéta fog felkerülni, világoskék árnyalatban, ezzel is segítve a harmónia és nyugodt alvás körülményeinek megteremtését.

A gyerekszoba egy meleg hatású halványszürke színt fog kapni, amihez remekül passzolnak a színes, bohém kiegészítők. A több falon pedig a fehér lesz domináns, hiszen a tér növelésére mindenhol szükség van.

Nézzétek meg a videót további hasznos tippekért, és ha lakberendezési kérdésetek merül fel, küldjétek el a kerdes@felujitalak.hu e-mail címre. Élő adásban, kéthetente péntekenként megválaszoljuk ezeket. Ne feledkezzetek meg korábbi videóinkról sem, ezekben is hasznos tippeket és tanácsokat osztottunk meg Veletek, hogy megkönnyítsük a lakásfelújítás időszakát.

 

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek