Összes bejegyzés

Kezdődhet a hidegburkolás!

Te már tudod, hogy milyen burkolatot válassz a fürdőszobába? És azt tudod, hogy húsz év múlva milyet választanál? Ha nem, akkor sincs ok a pánikra, mai cikkünkben segítünk eligazodni a csempék világában, megosztjuk Veletek az alapszabályokat, amelyeket betartva nem fogtok mellényúlni. 
Trendek jönnek és mennek, ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is, és természetesen ez nincs másképp a fürdőszobákkal, a csempékkel, a járólapokkal, díszcsíkokkal sem.
Míg egy ruhadarabot könnyen lecserélünk, a fürdőszobát már nem ilyen könnyű megváltoztatni, ez a döntés általában 10-20 évre szól. A választék pedig óriási, de mi segítünk Neked, hogy ne vessz el benne.

#INSPIRÁLÓDJ
A burkolat kiválasztásánál fontos szempont a fürdőszoba mérete. Javasoljuk, hogy előzetesen inspirálódj, nézz szét a neten, keress képeket hasonló méretű és elrendezésű, olyan megjelenésű fürdőszobákról, mint amilyen Neked is tetszik. Ez segít majd eldönteni, hogy milyen formájú, mintájú és méretű csempe, illetve járólap mutat jól akkora helyiségben, amivel Te is gazdálkodni fogsz.
A panellakások fürdőszobái kis méretűek, ezért különösen fontos mindent pontosan előre megtervezni, így a burkolatokat is.

#TERVEZD MEG
Amikor megtaláltad álmaid fürdőszobájának képét, három dolgot figyelj meg a csempe választás előtt:
1. Vizsgáld meg hogy a csempe milyen mintával van felrakva?
2. Mérd fel, hogy körülbelül hány cm magasságig fut fel a falon?
3.  Nézd meg alaposan a fuga színét.
A fuga apró részletnek tűnik ugyan, de az összhatás szempontjából nagyon sokat számít. Telesen más hatást érhetsz el egy világos vagy éppen egy sötétebb fugával.
Ma már szerencsére remek vízlepergető festékeket lehet kapni, így nem szükséges a mennyezetig csempézni.
A tervezésnél nem szabad elfelejtened, hogy a fürdőszoba és a lakás összhangja is fontos szempont. Rusztikus stílusú otthonba ne válaszd a legmodernebb burkolatokat és szanitereket, és fordítva sem lesz meg a harmónia.

#VÁSÁRLÁS
Vásárlás előtt mutasd meg a mintaképet tapasztalt szakembernek, aki előzetesen felméri, hogy a képen látottak az aktuális helyiségben is kivitelezhetők-e. Számoljátok ki együtt, hogyan jönne ki jól nálatok a burkolat, honnan érdemes indítani a csempesorokat. Az is lehet, hogy Nálatok diagonál helyett hálósan megvalósítható a minta.

További hasznos tippekért nézzétek meg a videót!

A következő részben 5 titkot árulunk el a fürdőszoba tervezéséhez, tartsatok velünk!
Hogy le ne maradjatok a következő részről, iratkozzatok fel az OTP Youtube csatornájára!

 

 

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek