Összes bejegyzés

Szezon összefoglaló

Szeretett projektünk végéhez érkeztünk, ebben az utolsó blog bejegyzésben áttekintjük Veletek a teljes felújítást, kiemelve a legfontosabb és leghasznosabb részeket.

A projekt egy a 80’-as években berendezett, és azóta minden korszerűsítést nélkülöző lakással kezdődött, ezt alakítottuk át úgy, hogy a mai modernebb időknek is tökéletesen megfeleljen.
Egy ilyen nagyságrendű felújítás esetében, miután megszületik az elképzelés, a tervezéssel érdemes kezdeni a folyamatot. Előre kigondolt anyagok, színek és funkciók alapján készítettük el az alaprajzot és a 3D-s látványterveket.

# BONTÁS
Az első helyszíni munkálatok a bontással kezdődtek meg, itt felhívtuk a figyelmeteket ennek nehézségeire, a betartandó szabályokra, és a téma kapcsán gyakran előforduló kérdésekre, ezután pedig kezdődhettek az alapszerelések.

# ALAPSZERELÉSEK
Az elavult elektromos vezetékeket, biztonságos és a mai szabványnak megfelelő réz vezetékekre cseréltük le, és kialakítottuk az új berendezéseknek és igényeknek megfelelő vízhálózatot is. A fürdőszobai tér növelése érdekében a mosógépet az előtérbe helyeztük át, ezért a fürdőben egy előtét falat is építettünk, majd ezután kezdődhetett a hidegburkolás.

# HIDEGBURKOLÁS
A letisztult érzés, és viszonylag kis terek vizuális hatásának növelése érdekében a konyhába és a fürdőbe is fehér metro csempét választottunk. A megfelelő hidegburkolat kiválasztásához is adtunk tippeket, hiszen ez később csak nagy kényelmetlenségek árán, és sok extra kiadással változtatható meg, így különösen fontos, hogy előre tervezzünk ebben az esetben is.

# AZ ANYAGI KERET MEGTERVEZÉSE
A tervezés elengedhetetlen része a reális anyagi keret meghatározása, és megtakarítása, ebben lehet segítségünkre az OTP Lakástakarék, amely megtakarításból a felújításnak nagyon sok részét le tudjuk fedni: a bontástól kezdődően az alap szereléseken át a burkolásokat, festést, szerelvényezést, azaz tulajdonképpen szinte mindent, amit a projekt során elvégeztünk. Felhasználhatjuk a fűtés korszerűsítésére is, vagy akár a klíma beszerelésére. Sokan nem tudják, de a beépített bútorokra is fordítható, úgy mint a konyhabútorra, a fürdőszobai felszerelésekre, illetve az előtérbe vagy a szobákba beépítésre kerülő szekrények költségét is finanszírozhatjuk belőle.

# FESTÉS, TAPÉTÁZÁS
A falak a glettelés és csiszolás után megkaphatták új ruhájukat, ami a legtöbb helyen fehér festést jelentett, a hálószoba kivételével, ahol egy teljesen egyedi és formabontó tapéta öleli körbe a szobát. A nappali fő látványeleme és fókuszpontja a fehérre festett téglafal lett.

# NYÍLÁSZÁRÓ CSERE
A beltéri korszerűsítésen túl a nyílászárók is cserére kerültek -  a felújításnak ezen része szintén fedezhető lakástakarékból. A több légkamrás műanyag ablakok nem csupán több fényt engednek be, de a hőszigetelési teljesítményük is jelentősen jobb az előzőekhez képest.  Az új aluminium radiátorokkal kiegészítve jobb hőérzetet és kisebb fűtésszámlát kapunk eredményül.

# MELEGBURKOLAT
A melegburkolat kiválasztásához és lerakásához is adtunk tanácsot Nektek a korábbi részekben. Az aljzat kiegyenlítése után  a vizes helyiségekbe egy világos fa hatású műanyagburkolatkerült lerakásra, a lakás többi részét pedig egységesen fehérített tölgy hatású laminált padló borítja.

# KONYHABÚTOR
A konyhabútor megtervezése, kiválasztása és összeszerelése kapcsán is olvashattatok hasznos tippeket ahhoz, hogyan valósíthatjátok meg álmaitok konyháját, figyelve arra, hogy igényeiteket a legjobban kielégítse, és a lakás többi részével is összhangban legyen.

# BÚTOROZÁS
A stílusnak megfelelően világos, skandináv stílusú bútorok kerültek minden szobába a gyerekszobai baldachinos ágytól kezdve a praktikus, kinyitható konyhai ebédlőasztalon át a világos szürke kanapéig a nappaliban.

Nagyon izgalmas és tartalmas hónapok van mögöttünk, reméljük, hogy sok hasznos tippet és ötletet szereztetek a videók és a blog bejegyzések által. A Felújítalak sorozat összes epizódját továbbra is eléritek majd itt, a felújítalak.hu oldalon. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Nézzétek meg az elkészült lakást teljes valójában: