Összes bejegyzés

Tippek álmaid konyhájához

Hogyan is lesz olyan a konyhátok, amilyet megálmodtatok?

Az álomkonyha megtervezése  nem könnyű feladat, ilyenkor egy 10-15 évre szóló döntést hozunk meg, ami hosszútávon meghatározza a mindennapjainkat. Ezért fontos tehát alaposan végiggondolni, megtervezni ezt a helyiséget.

Tipp 1
Keress inspirációt és határozd meg álomkonyhád stílusát!

A tervezés elején, - amikor még nem tudod pontosan megfogalmazni milyen legyen a konyhád -  keress az interneten, vagy magazinokban egy olyan mintát, ami nagyon hasonlít elképzelésedre, amilyet szívesen elfogadnál otthonodban.Először nézd meg alaposabban az anyaghasználatot, hogy  milyen frontokat használtak, milyen padlóburkolatot terveztek bele, és milyen konyhai hátteret. Ha ezzel megvagy, vedd szemügyre a részleteket is, a fogantyúkat, a korpusz-szerkezetet,  a frontok mintáját, és az elektromos berendezések jellegzetességeit.

Tipp 2
Mérd fel hogy mi fér bele az alaprajzba, és mi nem.

Légy reális! Gondold végig logikusan a folyamatokat, valójában ezek a konyhatechnológia alapjai: az alapanyagokat először beteszed a hűtőbe, majd amikor főzni kezdesz kipakolod őket, megmosod,  ezután kerül sor a feldolgozásra, aminél  fontos, hogy legyen elég munkafelületed. Végül mehet az étel a sütőbe, főzőlapra.
Ez a logikai sorrend, ami a legkézenfekvőbb, haha egy háromszögben helyezkedik el, a mosogató, hűtőszekrény és a főzőlap/sütő sarokpontokkal. Ideális esetben ezek a sarokpontok nincsenek 2 méternél messzebb egymástól.

Tipp 3
Mindig a saját igényeidet vedd igénybe!

Az egyik legfontosabb kérdés, amit mindenképp tegyetek fel, mielőtt belevágtok a tervezésbe:  mire és hogyan fogjátok használni a konyhát? Hogyan szolgálja leginkább családi szokásaitokat?
Ha nem szeretitek a rendetlenséget a konyhában, találjátok ki, hogyan rejthehetitek el a gépeket, és ne hagyjatok nyitott polcokat, tárolókat. Az is fontos, hogy legyen elegendő tárolóhelyetek, ahová elpakolhattok.

Tipp 4
Gondolkodj a minőségben, hiszen 10-15 évre választasz!

Amikor kezd összeállni a fejetekben a végeredmény, gondoljátok végig, mi az amire tényleg szükségetek van, és mi az amiről le tudtok mondani, és azt az összeget egy minőségibb darabra tudjátok szánni. A konyhában különösen fontos a minőség, hiszen hosszútávra választod a berendezéseket.

Tipp 5
Hagyj időt a tervezésre!

Írjátok egy listát az igényeitekről és legalább két hetet hagyjatok magatoknak a tökéletes terv megalkotásához!
Egy alaposan átgondolt konyha megtervezéséhez, az anyagok kiválasztásához, és a részletek megálmodásához 3 hétre minimum szükség van.

Nézzétek meg a videót!

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

Kommentek